Frukostbullar
23/05/2004 13:58:23
1 liter mjölk och 5 dl havregryn blandas och får stå över natten.
Dagen efter:
3 hg smält smör hälles varmt i blandningen allra först innan övriga ingredienser blandas i.
3 paket jäst blandas med lite mjölk/havregrynsspad (som tagits undan innan smöret blandats i)
Knappt 1,5 kg mjöl
2 dl socker
1 tsk salt
Ingredienserna blandas i och degen får jäsa 30 min.
Kavla ut degen till 3 cm tjocklek och tag ut rundlar med dricksglas.
Får jäsas 30 min innan de sätts in i ugn.
Ugn 225 grader
1 liter mjölk och 5 dl havregryn blandas och får stå över natten.
Dagen efter:
3 hg smält smör hälles varmt i blandningen allra först innan övriga ingredienser blandas i.
3 paket jäst blandas med lite mjölk/havregrynsspad (som tagits undan innan smöret blandats i)
Knappt 1,5 kg mjöl
2 dl socker
1 tsk salt
Ingredienserna blandas i och degen får jäsa 30 min.
Kavla ut degen till 3 cm tjocklek och tag ut rundlar med dricksglas.
Får jäsas 30 min innan de sätts in i ugn.
Ugn 225 grader
0 Comments:
Post a Comment
<< Home